يكشنبه ۳ تير ۱۴۰۳

رشد ۴ برابری اعتبارات شرکت آبفای لرستان در دولت سیزدهم

" زلالی جهاد آبرسانی" شاه بیت دولت سیزدهم در توسعه مناطق محروم لرستان

رشد ۴ برابری اعتبارات شرکت آبفای لرستان در دولت سیزدهم

 
 
 

  یکی از زیرساخت های مورد نیاز هر منطقه آب است و چنانچه منطقه ای از این امکانات حداقلی بی بهره باشد منجر به عدم ماندگاری و مهاجرت ساکنان آن خواهد شد.

در استان لرستان بیش از سه هزار روستا وجود دارد که به گفته کارشناسان آبفا حدود یکهزار و ۶۰۰ قریه از آنها تحت پوشش خدمات شرکت قرار دارند و با وجود آبرسانی شدن بسیاری از روستاهای دیگر هنوز به دلایلی تحت پوشش شرکت نیامده اند .

روستاهای دورافتاده و صعب العبوری هم وجود دارد که تاکنون به دلیل هزینه های بالای آبرسانی امکان بهره مندی از این نعمت را نداشته اند که با تلاش و همت دولت سیزدهم و همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) شمار قابل توجهی از این روستاها با اجرای طرح جهاد آبرسانی در حال انجام عملیات آبرسانی هستند.

۱۶۱ روستای محروم با جمعیتی بالغ بر ۷۸ هزار نفر در استان لرستان در دولت سید الشهدای خدمت سید مظلومان دولت سیزدهم تاکنون از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهره مند شده اند.

یاسر اکبریان مدیرعامل شرکت آبفا لرستان اظهار کرد: اولویت مهم دولت سیزدهم رفع محرومیت و تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی یکی از اقدامات مهم در راستای رفع این محرومیت ها است‌.

وی با اشاره به اینکه آبرسانی به روستاهای محروم در قالب جهاد آبرسانی و رفع محرومیت در دست اقدام است، بیان کرد: برنامه‌ریزی شرکت آب و فاضلاب استان تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی به ۱۶۲ روستا تا پایان سال جاری است.

استان لرستان بیش از سه هزار روستا دارد که تاکنون یکهزار و ۶۰۰ روستا تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب شده اند.

آب در همه ملل و مذاهب، مظهر حیات و هستی بخش بوده که خداوند با ارزانی آن بر بشر، راه را برای زیستن و ادامه دادن بر مدار حرکت پویا باز کرده است، نعمتی که تا پیش از انقلاب اسلامی تنها در برخی شهرهای کشور مایه حیات بود و برای روستاییان نیز حکم ممات را داشت چرا که مصرف آب شرب غیربهداشتی و ناسالم برای اغلب روستاییان منجر به بیماری های مرگبار روده ای و عفونی شده و حتی در مقاطعی کشور را با بحران مواجه کرده بود.

تا اینکه به برکت انقلاب اسلامی، اجرای طرح های بخش آب و فاضلاب به ویژه آب شرب مناطق محروم، شتاب قابل توجهی یافت به گونه ای که به جرات می توان آبرسانی به روستاها و بهره مندی روستاییان از آب شرب سالم و بهداشتی را یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست چرا که به گواه آمار کارشناسان، تا پیش از انقلاب اسلامی تنها هشت درصد جمعیت روستایی کشور از آب شرب بهداشتی و سالم بهره مند بودند و بنابر اعلام دبیرخانه شورای عالی جهاد سازندگی امور عشایر و توسعه روستایی، این رقم پس از انقلاب به ۸۲.۹۵ درصد رسیده است.

در شهرها نیز تنها حدود ۷۴ درصد از جمعیت ۱۸ میلیون نفری کشور پیش از انقلاب اسلامی به آب شرب سالم و بهداشتی دسترسی داشته اند که اکنون این دسترسی به ۱۰۰ درصد رسیده که در نوع خود آماری بسیار بی نظیر و تامل برانگیز است.

استان لرستان نیز به تبع سایر استان های کشور از این جریان تلاش مضاعف در توسعه آبرسانی شهری و روستایی بازنماند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با حرکت قطار این بخش برروی ریل خدمت، شاهد آبرسانی به شهر و روستاهای این استان بوده ایم که این روند شتابان با خدمات دولت سیزدهم، سرعت یافته است.

رشد ۴ برابری اعتبارات شرکت آبفا در دولت سیزدهم

مدیرعامل شرکت آبفا لرستان گفت:  اعتبارات مصوب  شرکت آبفا استان در دولت سیزدهم ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده که از رشد ۴ برابری  برخوردارشده  است.

یاسر اکبریان با اشاره به رشد ۴ برابری اعتبارات آب و فاضلاب لرستان، اظهار کرد: خوشبختانه با پیگیری‌های  انجام شده و برنامه دولت سیزدهم در حمایت از پروژه‌های آبفا ظرف ۲۹ ماه گذشته  ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار  مصوب شده است.

به گفته وی از ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده تاکنون بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرده است و پیش بینی می‌شود تا پایان سال مالی بخش قابل توجهی از این  اعتبارات تخصیص پیدا کند.

 


مدیرعامل شرکت آبفا لرستان با اشاره به اینکه این اعتبارات از محل اعتبارات ملی، استانی و  ردیف‌های متفرقه به استان ابلاغ شده است، گفت: با توجه به اینکه  در تمام شهرستان‌های استان پروژه فعال داریم، در صورت تخصیص اعتبار شاهد  افزایش شاخص بهره‌مندی آب و فاضلاب خواهیم بود.

اکبریان با بیان اینکه  شرکت آبفا ۱۰۰ پروژه فعال دارد که بخش زیادی از آنها با پیشرفت ۵۰ درصدی به بالا  برخوردار هستند .

وی همچنین گفت: در بخش روستایی هم  با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع)  وبسیج سازندگی سپاه استان پیشرفت خوبی در تامین  آب آشامیدنی درسطح روستاهای محروم داریم که  تعدادی از این روستاها تامین آب شرب شده ومابقی هم در مراحل پاياني تکمیل شدن است . 

واگذاری بیش از ۲۲ هزار اشتراک جدید آب شهری

به گفته یاسر اکبریانمدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان، قبل از انقلاب اسلامی هیچکدام از روستاهای استان آب شرب بهداشتی و سالم نداشتند و تنها ۲۰ درصد جمعیت شهری استان از آب سالم برخوردار بود در حالی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی این شاخص در مناطق شهری به ۱۰۰ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه هفت هزار کیلومتر طول خطوط فعلی انتقال آب شهری و روستایی استان تا قبل از انقلاب زیر پنج درصد بود تصریح کرد: تعداد ۴۳۲ هزار و ۵۹۶ فقره انشعاب آب شهری تا قبل از دولت سیزدهم و از ابتدای فعالیت این دولت نیز ۲۲ هزار و ۵۵۹ انشعاب جدید آب شهری واگذار شده تا مجموع مشترکان این بخش به ۴۵۵ هزار و ۱۵۵ مورد افزایش یابد.

وی افزود: طول شبکه توزیع آب استان ۲ هزار و ۷۴۱ کیلومتر است که ۱۳ کیلومتر آن در طول دولت سیزدهم ایجاد و از مجموع ۶۴۳ کیلومتر طول خطوط انتقال آب استان، ۱۸ کیلومتر در این مدت احداث شده است.

وی با بیان اینکه تعداد چاه های آب شرب استان در این مدت از ۲۰۸ به ۲۲۰ حلقه افزایش یافته است ادامه داد: از مجموع ۲۸۳ هزار و ۸۳۵ فقره انشعاب فاضلاب در استان، ۲۷ هزار و ۲۶۶ فقره در ۲ سال گذشته واگذار شده است و با اجرای ۵۷ کیلومتر شبکه جدید جمع آوری فاصلاب، طول این شبکه در استان به یکهزار و ۲۴۳ کیلومتر رسید.

بهره مندی  ۱۶۱ روستا از آب شرب سالم در دولت سیزدهم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان با اشاره به اینکه تا قبل از دولت سیزدهم یکهزار و ۴۵۵ روستای استان از آب شرب بهداشتی و سالم بهره مند بوده اند، گفت:  ۱۶۱ روستای این استان نیز همزمان با آغاز فعالیت دولت سیزدهم تاکنون از آب شرب بهداشتی و سالم بهره مند شده و مجموع روستاهای برخوردار از این خدمت به یکهزار و ۵۸۶ مورد رسیده است.

اکبریان افزود: هم اکنون تعداد مشترکان آب روستایی استان ۱۴۶ هزار و ۵۶۳ فقره می باشد که هفت هزار و ۳۰۱ فقره از این مجموع در طول دولت سیزدهم واگذار شده است.

وی تصریح کرد: هم اکنون ۸۳ و ۳۴ صدم درصد از جمعیت روستایی استان تحت پوشش شرکت آبفا قرار دارند که ۷۸ و ۳۰ صدم درصد از این مجموع مربوط به قبل از دولت سیزدهم است و پنج و چهار صدم درصد نیز در طول دولت سیزدهم تحت پوشش شرکت قرار گرفته اند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان طول لوله گذاری شبکه توزیع آب روستایی استان را چهار هزار و ۷۷۹ کیلومتر عنوان کرد و افزود: چهار هزار و ۵۷۷ متر از این لوله گذاری تا قبل از دولت سیزدهم و ۲۰۲ کیلومتر نیز در طول دولت سیزدهم ایجاد و از مجموع سه هزار و ۷۹ کیلومتر خطوط انتقال نیز، ۲۵۹ کیلومتر آن در طول فعالیت دولت سیزدهم احداث شده است.

به گفته اکبریان اکنون تعداد مخازن آب روستاهای استان یکهزار و ۳۵ باب با حجم ۸۲ هزار و ۶۷۹ مترمکعب است که ۱۲۰ باب از این مجموع با حجم ۹ هزار و ۹۹۵ مترمکعب مربوط به عملکرد دولت سیزدهم می باشد 

.

۲۸۰میلیارد ریال طرح آبرسانی روستایی در دست اجرا است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان همچنین گفت: در حال حاضر عملیات آبرسانی به روستاهای چهار شهرستان دلفان، کوهدشت، پلدختر و دورود با اعتبار ۲۸۰ میلیارد ریال نیز در حال انجام می باشد که پروژه آبرسانی به روستاهای کوهدشت با احداث ۶ باب مخزن ذخیره آب جمعا به میزان یکهزار و ۸۰۰ متر مکعب با هزینه بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال درحال اجرا است.

اکبریان گفت: عملیات آبرسانی به مجتمع تخت چان شهرستان پلدختر با احداث مخزن، تجهیز، بهسازی و ساخت اتاقک چاه، بهسازی چشمه، اجرای یکهزار و ۴۰۰ متر خطوط انتقال و شبکه توزیع آب با هزینه بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال فعال می باشد 

.

وی در خصوص عملیات تامین آب روستای میربگ شمالی شهرستان دلفان تصریح کرد: این طرح با هفت هزار متر خط انتقال و هزینه بیش از ۴۰ میلیارد ریال همچنین آبرسانی به روستای کارخانه "سفید کن" شهرستان دورود نیز با اجرای ۲ هزار و ۷۰۰ متر خط انتقال و ۲۰ میلیارد ریال در قالب قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در حال اجرا است.

وی افزود: برخی از این پروژه ها از محل اعتبارات عمرانی استانی و برخی هم در قالب اعتبارات "جهاد آبرسانی" در حال فعالیت هستند و با بهره برداری از آن ها حدود ۱۵ هزار نفر از جمعیت روستاهای استان از آب شرب سالم بهره مند خواهند شد که پیش بینی شده است همه این طرح ها تا دهه فجر امسال بهره برداری شود.

یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در توجه به مناطق محروم، اجرای طرح "جهاد آبرسانی" می باشد که در استان لرستان نیز به همت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و بسیج سازندگی با پیشرفت مناسبی در حال انجام است.

برای پروژه جهاد آبرسانی در فاز نخست حدود ۴۷۰ هزار میلیارد ریال برآورد اعتبار، اجرای حدود ۱۴ هزار و ٥٠٠ کیلومتر خط انتقال، ۱۴ هزار و ۷۰۰ کیلومتر شبکه توزیع و حدود ۸۷۰ هزار متر مکعب مخزن ذخیره تعریف شده و در لرستان نیز به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب، با پیشرفت فیزیکی مناسبی در حال اجرا است.

 

آبرسانی به ۷۸ هزار روستایی با "جهاد آبرسانی"

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان در این خصوص گفت: با تلاش و تعامل بین بسیج سازندگی و شرکت آبفا، اجرای پروژه‌های جهاد آبرسانی در بیش از ۱۶۱ روستای استان به منظور تامین آب شرب سالم و بهداشتی و رفع محرومیت روستاها از روند مطلوبی برخوردار است.

اکبریان ادامه داد: با توجه به آخرین آمارهای دریافتی، پیشرفت فیزیکی پروژه در کل استان بیش از ۵۰ درصد است که طبق برآوردها لرستان به نسبت کشوری در جایگاه مناسبی قرار دارد و با افتتاح و بهره‌برداری از این پروژه در استان جمعیتی بیش از ۷۸ هزار نفر از روستاییان، تحت پوشش خدمات شرکت آبفا قرار خواهند گرفت.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه شامل احداث ایستگاه پمپاژ، نیرورسانی، محوطه‌سازی، حصار کشی، ساخت اتاقک، تهیه تجهیزات چاه و چاهک، حفر چاه، خطوط انتقال، اجرای شبکه است و اعتباری افزون بر چهار هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال برای اجرای آن در نظر گرفته شده که طی مدت سه سال به بهره‌برداری خواهد رسید 

افزودن دیدگاه جدید

CAPTCHA
این سوال برای تشخیص شما از ربات است.
CAPTCHA ی تصویری

آخرین خبرها

ویدئوها

گوشه ای از اقدامات شرکت آبفا برای مقابله با بارندگی های اخیر
رادیو آبفا
هفته دولت
گزارش افزایش مصرف آب درلرستان

تصاویر

اینفوگرافیک جهاد آبرسانی در استان لرستان
طرح جهادآبرسانی درلرستان در قاب دوربین شرکت آب وفاضلاب استان با پیش رفت ۵۷درصدی قسمت اول
جشنواره آب و رسانه وزارت نیرو
کسب گواهینامه بین المللی
گرامیداشت یوم الله بیست ودوم بهمن
جشنواره نخستین واژه (آب)